Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

biff med champinjoner och bambuskott

Om det finns fler än jag där ute som gillar kinamat och speciellt då biff med champinjoner och bambuskott är detta recept ett måste att prova! Låt mig säga såhär: jag kommer inte behöva gå till en kinarestaurang för att äta detta igen nu när jag vet hur enkelt och gott det är att laga det själv. Visst, det kanske inte ser så inbjudande ut på bild eftersom det är en brun maträtt men gott är det. Jag får också ta och be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Jag har endast en vecka kvar av min utbildning så det har varit mycket att stå i. När skolan är slut blir det ett välförtjänt sommarlov – en roadtrip i USA (ska så klart uppdatera så mycket som möjligt från resan, mestadels i matväg ;)). Därefter väntar Stockholm och jobb.

Biff med champinjoner och bambuskott
Receptet är beräknat för 4 personer

200g ryggbiff
1 stor gul lök
1 burk skivade champinjoner
1 burk bambuskott
1 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 msk mjöl
1 msk olja
2 msk soja
3 msk ostronsås
4 dl + 3 msk vatten

Strimla biffen så tunt du kan och lägg den i en skål. Strö över mjölet och riv ner ingefäran. Häll på 3 msk vatten och rör om. Låt marinera minst en timme. Strimla under tiden den gula löken och riv vitlöken fint.

Hetta upp en djup stekpanna och stek biffen i oljan, sojan och den rivna vitlöken. Tillsätt den gula löken, vattnet, köttbuljongtärningen och ostronsåsen. Låt koka upp och puttra tills såsen tjocknar något. Rör i champinjoner och bambuskott. Låt allting koka ihop någon minut.

Servera tillsammans med ris och sambal olek.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget biff med champinjoner och bambuskott

Lämna gärna en kommentar!