Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kryddstark korvgryta

Jag fortsätter på temat ”grytor” eftersom det är så smidigt att laga. Allt i ett-grytor är de bästa eftersom de ofta lagar sig själva och passar utmärkt till vardags och att ha i matlådan. Eftersom jag hade habanero kvar sedan jag lagat chili con carnen ville jag så klart använda upp den. Därför är detta också en väldigt stark maträtt. För er som inte gillar het mat – exkludera chilin helt och låt den kryddiga korven vara smaksättare!

Kryddstark korvgryta
Receptet räcker till 6 personer

2 burkar stora vita bönor
500g chorizokorv
1 burk skivade champinjoner
ca 8 dl krossade tomater smaksatta med örter eller vitlök
4 dl vatten
1 gul lök
1 stor habanero chili
1 msk spiskummin
salt & peppar

Skiva korven i tunna skivor och hacka habaneron och lök fint. Bryn detta i en gryta så att korven får lite färg.

Tillsätt champinjoner, krossade tomater, vatten och spiskummin. Låt allting koka upp och därefter sjuda några minuter.

Rör försiktigt i bönorna och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ytterligare några minuter.

Servera grytan direkt tillsammans med en god sallad, en bit bröd och crème fraîche.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!