Mums säger jag bara! Visst är de väldigt kalorifyllda, men ack så goda. Dessa får mig att längta efter sommaren och att packa en picknickkorg fylld med godsaker (bland annat dessa) för en härlig dag i solen. Lite saft och en skopa vaniljglass så har du pricken över i:et! Jag kan tänka mig att dessa även passar utmärkt att servera vid ett kalas eller liknande då dessa är lätta att baka och bakas i en storplåt. Dessutom kan ju receptet varieras efter egen smak!
Inspirationen till dessa kommer från Leilas bok One More Slice. Då jag inte hade alla ingredienser hemma modifierade jag hennes recept lite och fick fram nedanstående.
Vit brownie med choklad och hallon
Receptet ger 25 bitar450g smör
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
1 dl sirap
6 ägg
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
50g vit choklad
2-3 dl frysta hallonVärm ugnen till 175°.
Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp så att det blir krämigt. Rör därefter ner ett ägg i taget med en sked.
Rör ihop mjöl och bakpulver. Vänd sedan ner detta i smeten utan att röra allt för mycket.
Lägg ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Fördela ut smeten jämnt över denna och tryck ner hallonen jämnt över smeten. Hacka chokladen och fördela ut den på samma vis.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter.
OBS! Dessa brownies är godast kylskåpskalla. Äts de direkt känns de nästan som en sockerkaka men om de får stå i kylen över natten blir de sega och goda! Två dagar håller de konsistensen i kylen, därefter börjar de bli torra. Frys därför gärna in brownisarna som inte ska konsumeras när de har svalnat.

Ser tokgott ut :-), har också hennes bok, måste ta och testa det receptet
Snygg bild på en trevlig Brownies.
ser gott ut,ska testa det nån dag,hoppas allt e bra hos dig mvh anette
Gud vad gott! Jag älskar kalorier! 🙂
Låter fantasktiskt gott!
Mums! Kul med en vit brownie för en gångs skull – inte för att de vanliga är tråkiga, men det är alltid roligt med variation! Och så ÄLSKAR jag vit choklad =D
Åh, vad gott! Jag älskar hallon och vit choklad!