Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

vit brownie med choklad och hallon

Mums säger jag bara! Visst är de väldigt kalorifyllda, men ack så goda. Dessa får mig att längta efter sommaren och att packa en picknickkorg fylld med godsaker (bland annat dessa) för en härlig dag i solen. Lite saft och en skopa vaniljglass så har du pricken över i:et! Jag kan tänka mig att dessa även passar utmärkt att servera vid ett kalas eller liknande då dessa är lätta att baka och bakas i en storplåt. Dessutom kan ju receptet varieras efter egen smak!

Inspirationen till dessa kommer från Leilas bok One More Slice. Då jag inte hade alla ingredienser hemma modifierade jag hennes recept lite och fick fram nedanstående.

Vit brownie med choklad och hallon
Receptet ger 25 bitar

450g smör
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
1 dl sirap
6 ägg
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
50g vit choklad
2-3 dl frysta hallon

Värm ugnen till 175°.

Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp så att det blir krämigt.  Rör därefter ner ett ägg i taget med en sked.

Rör ihop mjöl och bakpulver. Vänd sedan ner detta i smeten utan att röra allt för mycket.

Lägg ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Fördela ut smeten jämnt över denna och tryck ner hallonen jämnt över smeten. Hacka chokladen och fördela ut den på samma vis.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter.

OBS! Dessa brownies är godast kylskåpskalla. Äts de direkt känns de nästan som en sockerkaka men om de får stå i kylen över natten blir de sega och goda! Två dagar håller de konsistensen i kylen, därefter börjar de bli torra. Frys därför gärna in brownisarna som inte ska konsumeras när de har svalnat.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget vit brownie med choklad och hallon

Lämna gärna en kommentar!