Det här är en suverän avslutning på en trevlig middag! Jag och min pojkvän lagade detta för första gången i helgen och åt det som efterrätt efter vår härliga lördagsmiddag. Pannacottan nästan smälter i munnen och det är en trevlig överraskning att hitta hallongelén på botten av glaset! Hallongélen kan med fördel bytas ut mot andra bär eller frukter för lite variation.
Vaniljpannacotta med hallongelé
2 personer
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 st gelatinblad
1/4 dl hallonsaft
3/4 dl vatten
20 st hallon
Lägg ett gelatinblad i kallt vatten. Värm hallonsaften tillsammans med vattnet i en kastrull.
Rör ner gelatinbladet i den varma saften under omrörning. Fördela fem hallon i vardera botten på två mindre glas. Häll saftblandingen över. Låt stelna i ett kallt vattenbad/kylen i ca en timme.
Lägg det andra gelatinbladet i kallt vatten. Värm mjölk, grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.
Rör ner gelatinbladet i den varma gräddmjölken under omrörning. Låt svalna något innan du stället glasen i ett kallt vattenbad innan du häller detta över hallongelén.
Låt pannacottan stå i ett kallt vattenbad några minuter så att gelén inte smälter.
Låt pannacottan stå svalt i minst tre timmar innan servering. Dekorera med resten av hallonen på toppen!

Så gott! Ett tag var jag trött på pannacotta för det fanns liksom överallt. Men nu har jag kommit över det och vill laga det igen. Mums!
Vilken härlig bild, ser så gott ut
Jösses, jag blir helt såld! Ett tag var det pannacotta hela tiden. Nu var det längesedan! Det vattnas minsann i gommen! Kram Gourmetmorsan
Vilken fin bild. Pannacotta är ju så gott. Fint det blev med hallonspegeln i botten.
Vilken fin bild.Blev väldigt fint att liksom göra tvärtom med hallonen som man ju brukar lägga ovanpå ska jag klart testa. = )
Åh så många recept och fina bilder du visar i din blogg. 🙂 Blir verkligen sugen på att laga till något gott. 🙂
Så fin bild! Ser jättesmarrigt ut, och vet att det är det också (min man har gjort den efterrätten ett par gånger) MUMSI!
Snyggare än så här blir det inte.
Ser väldans gott och inbjudande ut. Gott med hallon, längtar till sommarens plock!
Vilken trevlig blogg du har!
Fantastiska bilder..!
Och pannacottan ser ju helt underbar ut!
Har du några favortimatbloggar?
Har en väldigt nystartad blogg, och försöker hitta lite inspiration för framtida middagar. Kommer självklart fortsätta kika in på din blogg 🙂
Ha en trevlig fredag & helg!
Ställde precis in kalaset i kylen! Tyvärr borde jag nog låtit gelén stelna lite längre.. Hade ställt dom i kallt vattenbad & gräddmjölken var bara lite mer än ljummen, men den blev ändå helt marmorerad & gelén fick små moln, haha : D
Hej!
HUr länge ska man låta pannacottan vila innan man häller på den på hallongelen?’
Svara gärna via mailen!