Det här är inte annat än mumma! En rolig och annorlunda variant på den traditionella tacosen utan att känslan försvinner. Allting går relativt snabbt att göra och allting smakar väldigt fräscht. Visst är det inte exakt samma sak som att äta ”vanlig” tacos men det är roligt med lite omväxling och prova på lite nytt!
Citronkryddad chorizo i tortillabröd
Receptet är beräknat för 4 personer500g choritzokorv
tortillabröd
blandsallad
1 röd paprika
1 gul paprika
1 citron
1 röd lök
2 advokados
1 röd chili
oljaSätt ugnen på 200°. Skölj paprikan och skär den i 2-cm tjocka strimlor. Grilla paprikabitarna i en grillpanna så att de får färg. Lägg dem därefter i en ugnsfast form och låt dem eftersteka i övre delen av ugnen tills dess att de mjuknat.
Dela under tiden korven på längden och skär den i mindre bitar. Grilla den på samma vis som med paprikorna. Ta ut paprikorna och blanda i korven och saften från 1/2 citron i en ugnsfast form. Låt allting värmas i ugnen ytterligare fem minuter.
Hacka under tiden advokadon i cm-stora kuber och chilin fint. Blanda detta i en skål och pressa över lite citronsaft. Låt stå och dra tills det är dags att servera.
Skölj salladen och skiva rödlöken tunt. Servera allting tillsammans med lite gräddfil och sweet chilisås!

Detta låter som ett mycket gott alternativ till vanlig tacos.
Detta kan jag absolut tänka mig att testa! Har blivit helt betuttad i chorizo, en äkta spansk sådan!
Jättefina recept och bilder du har.
Det får bli tacos i morgon!
Vilka vackra bilder du tar!
Chorizo är en av de få ”korvarna” jag äter ( förutom ikeas varmkorv, haha), det är ju rejält med smak i den!
Ikväll får det helt klart bli till att testa ditt recept!
Du missar väl inte att du nu kan hjälpa till att främja gastronomi-Sverige genom att bedöma de restauranger, konditorier,chocolatterier, specialkaffeställen & matstopp du besöker! Detta gör du via Sveriges Bästa Bords hemsida.
så gott det här såg ut. Blir ju jättehungrig!
Härlig rätt med otroligt snygga bilder.