Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

thaimorotssoppa

Det här är utan tvekan den godaste soppan jag ätit på länge. Dessutom är den värmande i dessa kalla dagar! Ingefäran och chilin sätter lite sting på soppan medan kokosmjölken gör soppan krämig och god. Snabblagad mat när den är som bäst!

Thaimorotssoppa
Receptet är beräknat för 4 personer

500g morötter
1 gul lök
1 röd chili
1 cm färsk ingefära
250ml kokosmjölk
7 1/2 dl vatten
salt & peppar
olja

Hacka gul lök och chili fint. Bryn dem i lite olja i en en stor kastrull så att löken blir genomskinlig.

Skala morötter och ingefära (ingefäran skalar du enklast genom att dra av skalet med en sked). Skär morötterna i cm-tjocka skivor.

Tillsätt morötterna i kastrullen och häll på 5 dl vatten. Låt allt koka upp och koka tills dess att morötterna mjuknat. Ta då av kastrullen från spisen och mixa soppan med en stavmixer.

Tillsätt resten av vattnet, kokosmjölken och riv i ingefäran. Låt soppan koka upp en sista gång och krydda med salt och peppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget thaimorotssoppa

Lämna gärna en kommentar!