Det här är utan tvekan den godaste soppan jag ätit på länge. Dessutom är den värmande i dessa kalla dagar! Ingefäran och chilin sätter lite sting på soppan medan kokosmjölken gör soppan krämig och god. Snabblagad mat när den är som bäst!
Thaimorotssoppa
Receptet är beräknat för 4 personer500g morötter
1 gul lök
1 röd chili
1 cm färsk ingefära
250ml kokosmjölk
7 1/2 dl vatten
salt & peppar
oljaHacka gul lök och chili fint. Bryn dem i lite olja i en en stor kastrull så att löken blir genomskinlig.
Skala morötter och ingefära (ingefäran skalar du enklast genom att dra av skalet med en sked). Skär morötterna i cm-tjocka skivor.
Tillsätt morötterna i kastrullen och häll på 5 dl vatten. Låt allt koka upp och koka tills dess att morötterna mjuknat. Ta då av kastrullen från spisen och mixa soppan med en stavmixer.
Tillsätt resten av vattnet, kokosmjölken och riv i ingefäran. Låt soppan koka upp en sista gång och krydda med salt och peppar.

Receptet verkade otroligt god och bilden ger verkligen mersmak att tillaga den.
Oh yes, ett nytt sopprecept, så glada vi blir! Perfekt till våra sopptisdagar och helt i vår smak.
Jag har nästan gjort en likadan soppa hade mer kokosmjölk och lite mindre vatten och mer ingefära än ditt recept
Den är jätte god