Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

köttfärsbiffar med pommes frites och chilimajonnäs

I det kommande numret av Reversen (en studenttidning här i Uppsala som jag bidrar med recept till) fick jag i utmaning att laga tre rätter för två personer under 100 kr. Det var lite utav en utmaning men jag lyckades! Det blev bruschetta till förrätt och köttfärsbiffar till varmrätt. Det kanske inte är det lyxigaste man kan tänka sig men det smakar ack så gott. De hemlagade pommes fritesen och chilimajonnäsen gör dessutom att det känns lite roligare!

Köttfärsbiffar med pommes frites och chilimajonnäs
Receptet är beräknat för 2 personer

300g köttfärs
2 bakpotatisar
100g sallad
1 chili
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 ägg
1½ tsk dijonsenap
1 ½ dl olivolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
rapsolja
salt & peppar

Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär dem i cm-tjocka stavar. Lägg dem i en ugnsfast form, pensla med olja och krydda med salt. Grädda i övre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått färg och blivit mjuk.

Hacka halva löken fint och skiva resten av den. Rör ihop köttfärsen med ett ägg, den hackade löken, 1 dl vatten samt salt och peppar. Forma köttfärsen till 4 biffar och stek dem i en varm stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg biffarna i en ugnsfast form och låt dem eftersteka i nedre delen av ugnen tillsammans med potatisen. Stek den skivade löken till dess att en är genomstekt.

Vispa ihop 1 äggula, vitvinsvinäger och dijonsenapen. Vispa hela tiden medan du tillsätter olivoljan droppvis. Lyckas du har du gjort en egen majonnäs 🙂 Finhacka chilin och vitlöksklyftan (som är kvar från bruschettan) och rör ner dem i majonnäsen, krydda med salt och peppar.

Servera allt tillsammans med lite grönsallad!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

12 personer har kommenterat inlägget köttfärsbiffar med pommes frites och chilimajonnäs

Lämna gärna en kommentar!