Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

bruschetta

Det här kanske inte ser ut som den typiska bruschettan men jag måste medge att den här faktiskt smakade lite bättre! Det måste bero på att körsbärstomaterna har ”grillats” i ugnen och inte bara hackats råa i mindre bitar. Tomaterna blev riktigt saftiga och söta vilket passade utmärkt till den färska basilikan, vitlöken, mozarellan och olivoljan! Snabbt och enkelt att fixa dessutom!

Bruschetta i ny tappning
Receptet är beräknat för 2 personer

1 mindre portionsbröd (jag köpte ett grovt)
1/2 mozarella
10 basilikablad
12-14 körsbärstomater med kvisten kvar
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt & peppar

Värm ugnen till 200°. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och pensla dem med lite olivolja. Ugnsstek tomaterna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Dela brödet på längden och pensla lite olivolja på insidan. Stek eller grilla brödet på hög värme så att det blir lite krispigt.

Dela vitlöksklyftan på mitten och gnugga den lätt mot brödet. Dela varje brödskiva i tre mindre portionsbitar.

Fördela ut mozarellan och basilikan jämnt över bröden. Toppa med de ugnsstekta tomaterna, lite olivolja samt salt och peppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget bruschetta

Lämna gärna en kommentar!