Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

vitlöksgratinerad hummer

Det här är en lyxig och god förrätt som med fördel även kan ätas som huvudrätt om den äts tillsammans med tillbehör som mättar (1/2 hummer per person ger ju inte så mycket mat). Detta var första gången jag åt hummer hemma och det var faktiskt inte alls så komplicerat som jag trodde. Vi köpte dock en färdigkokt hummer så köper du en färsk blir det naturligtvis lite mer att göra..

Vitlöksgratinerad hummer
Receptet är beräknat för 2 personer

1 färdigkokt hummer

40g smör
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk persilja

Värm ugnen till 200°. Dela hummern på längden med en vass kniv (använd inte en kniv du är rädd om då hummerns skal är hårt). Se en bildserie över hur du delar hummern på bästa sätt här.

Rensa hummern och ta ut allt kött. Dela köttet grovt och lägg tillbaka det i skalet. Lägg hummern i en ugnsfast form.

Rör ihop smöret med pressade vitlöksklyftor och persilja. Fördela vitlökssmöret jämnt över hummerköttet. Gratinera hummern i över delen av ugnen i 10 minuter.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

10 personer har kommenterat inlägget vitlöksgratinerad hummer

Lämna gärna en kommentar!