Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

smörkola med olika smaksättningar

Smörkola
Receptet är beräknat för 1 brödform

100g smör
3 dl socker
1 dl sirap
2 dl vispgrädde

Olika smaksättningar
Vaniljkola: 1 msk vaniljsocker
Pepparkakskola: 1 1/2 msk pepparkakskryddor
Chokladkola: 2 msk kakao

Smält smöret i en större kastrull. När det är helt smält, tillsätt socker, sirap och vispgrädde. Låt koka upp och koka på låg värme. Eftersom koktid varierar med olika kastruller och spisar är det bästa att göra ett kulprov för att se när kolan är klar (häll lite av smeten i ett glas med iskallt vatten, när du kan forma smeten till en kula är kolan klar)!

När kolan är klar, tillsätt smaksättningen och häll sedan upp kolan i en oljad brödform. Låt stå svalt några timmar innan du skär kolan i mindre bitar. Förvara kolan kallt.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget smörkola med olika smaksättningar

Lämna gärna en kommentar!