Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

fiskburgare

Att omvandla en misslyckad middag till en lyckad var precis det jag gjorde igår. Egentligen var det inte tänkt att gårdagens middag skulle bli fiskburgare utan min plan var att steka fiskfiléer i min nya grillpanna. Eftersom jag inte hade färska fiskfiléer hemma fick jag för mig att det skulle gå lika bra att tina ett paket frysta torskfiléer som jag sedan skulle steka. Att tina fisken var dock inte det lättaste jag gjort för när jag tog ut fisken i micron (där jag värmt den på låg värme/upptidning) var fisken i princip färdigkokt, dvs. inte så lätt att steka. Det var ungefär vid den här tidpunkten jag fick en ny idé eftersom jag precis läst Jonathans inlägg om ”fiskkakor”. Jag mixade den kokta fisken med lite mjölk och kryddor med min nya stavmixer (också en julklapp) tills jag fick ett fiskmos. Därefter formade jag biffar som jag vände i ströbröd och stekte. Servera biffarna som en burgare med citron- och dillsås som vi gjorde eller tillsammans med potatis, grönsaker och en god sås!

Fiskburgare
Receptet är beräknat för 4 fiskbiffar

400g frysta torskfiléer (eller annan vit fisk)
1/2 dl mjölk
1 tsk dill
1/4 citron
salt och peppar

Micra fisken på en tallrik på låg värme tills dess att den är kokt.

Mosa sönder fisken och tillsätt kryddorna och mjölken. Mixa blandningen noga för hand eller med en stavmixer så att du nästan får en mos-liknande konsistens.

Forma färsen till fyra biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på medelvärme några minuter så att biffarna får fin färg. Servera direkt!

Citron och dillsås

2 dl crème fraîche
1/4 citron
1 tsk dill
salt & peppar

Blanda samtliga ingredienser och förvara svalt innan servering!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

10 personer har kommenterat inlägget fiskburgare

 • Mamma

  Ummmm så gott det ser ut 🙂 Det skall jag pröva snart! Gott och nyttigt med lite fisk så här efter helgerna också! Idag blir det dock Flygande Jakob härhemma!

  Att kunna rätta upp något som inte riktigt blev som man tänkt från början och dessutom göra något gott är Matkonst :)Tack för en härlig blogg!!

 • Nice! Good improvisation. And amazing photo. Looks delicious. Smaka bra!

 • […] This post was mentioned on Twitter by Richard von Schrenk. Richard von Schrenk said: “@EmmasKok: Från bloggen: fiskburgare http://bit.ly/eE26AD #food #mat #recept” <—den såg hel go ut 🙂 […]

 • Det där såg riiiiktigt gott ut! Jag är dock inte så mycket för fisk, i alla fall inte vit fisk… Vet faktiskt inte varför! Lax kan gå för sig om den är bra tillagad och tonfisk på burk, sushi och stekt strömming är också gott. Men annars så… Nepps!

 • Hej Emma!
  Vad kul att du kikade in och lämnade en kommentar:) Jah de röda klackarna är förtrollande och speciellt med den svara delen över tårna! Dock är jag lite mer förtjust i klackarna med neondetaljen, helt perfekta till våren/sommaren med ett par vita, riktigt söta strumpor som har en nätt volang längsmed kanten, och en enkel svart klänning till. Lite Filippa K stuk tänker jag… lite minimalistiskt sådär, heh!

  Jag är väldigt förtjust i din hemsida, här finner jag en hel del inspiration ska du veta. Och jag är övertygad om att fiskburgaren smakade himmelskt, det ser väldig gott ut!

 • Erica

  synd att man inte kan följa dig via facebook!!!! jättebra blogg 😉

 • Här blir det gärna laxburgare när fantasin tryter, kanongott med en wasabisås till.

 • Erica

  PERFEKT !”!!! lagt till din superbraaaaiga sida!!!

Lämna gärna en kommentar!