Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

kycklinggryta med smak av timjan

Även fast det är mysigt och gott att börja förbereda julgodis och provlaga lite julmat så behövs det lite annan mat ibland. Till exempel denna goda kycklinggryta som smakar gott av basilika, tomat och timjan. Passar perfekt både till vardags och helgmat och även så i matlåda!

Kycklinggryta med smak av timjan
Receptet är beräknat för 6-8 personer

1000g kycklingfilé
200g färska champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
250ml crème fraîche tomat och basilika
250ml matlagningsgrädde
5 dl mjölk
1 dl chilisås
1 kruka färsk timjan
olja
salt & peppar

Hacka löken fint och skär paprikorna och champinjonerna i mindre bitar. Fräs detta i en gryta så att de mjuknar och får lite färg.

Skär under tiden kycklingen i cm-stora bitar. Tillsätt chilisås, crème fraîche, matlagningsgrädde och mjölk bland grönsakerna och låt det koka upp.

Hacka timjan grovt och vänd ner det i grytan. Smaka av med salt och peppar. När grytan kokar, tillsätt kycklingen och koka grytan i 10 minuter eller tills dess att kycklingen är färdigkokt.

Servera med pasta och sallad!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget kycklinggryta med smak av timjan

Lämna gärna en kommentar!