Igår när vi var och handlade funderade vi över vad vi skulle äta till förrätt. Sist var det toast skagen som stod på menyn så vi var sugna på att laga något annat. Efter lite receptletande hittade vi detta på Arla. Visst liknar detta lite en toast skagen men ändå inte p.g.a. laxen. Att använda kesella istället för majonäs och yoghurt gör dessutom att det hela känns (och är) lite nyttigare..
Havssmörgås med rom
Receptet är beräknat för 4 personer och inspiration kommer från Arla.4 skivor grovt bröd
100g kallrökt lax
100g skalade räkor
1 dl kesella lätt
1 msk finhackad gräslök
1/2 rödlök
1/2 msk dill
1 tsk senap
1 citron
4 msk löjromHacka laxen, räkorna och löken fint.
Blanda kvarg, gräslök, lök, dill och senap i en skål. Rör i lax och räkor. Pressa gärna i lite citron för smakens skull.
Fördela röran på bröden och toppa med löjrom, gräslök och en citronskiva innan servering.

En trevlig sak att servera på sillbordet. Fräscht och gott!
Vilken delikat smörgås! Helt i min smak. Något som passar som förrätt på nyårsbordet perfekt 🙂
Ser helt toppen ut!