Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

havssmörgås med rom

Igår när vi var och handlade funderade vi över vad vi skulle äta till förrätt. Sist var det toast skagen som stod på menyn så vi var sugna på att laga något annat. Efter lite receptletande hittade vi detta på Arla. Visst liknar detta lite en toast skagen men ändå inte p.g.a. laxen. Att använda kesella istället för majonäs och yoghurt gör dessutom att det hela känns (och är) lite nyttigare..

Havssmörgås med rom
Receptet är beräknat för 4 personer och inspiration kommer från Arla.

4 skivor grovt bröd
100g kallrökt lax
100g skalade räkor
1 dl kesella lätt
1 msk finhackad gräslök
1/2 rödlök
1/2 msk  dill
1 tsk senap
1 citron
4 msk löjrom

Hacka laxen, räkorna och löken fint.

Blanda kvarg, gräslök, lök, dill och senap i en skål. Rör i lax och räkor. Pressa gärna i lite citron för smakens skull.

Fördela röran på bröden och toppa med löjrom, gräslök och en citronskiva innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget havssmörgås med rom

Lämna gärna en kommentar!