Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

ris à la malta

Jag vet inte hur många det faktiskt är som äter ris à la malta på julaftonskvällen? Brukar ni göra det? Vi gjorde det förra året men inte tidigare. Det är ju faktiskt gott och ett perfekt sätt att tillvarata den gröt som är över från frukosten! En kväll när jag kom hem i veckan visste jag inte alls vad jag skulle äta. Jag hade grötris hemma och bestämde mig för att koka lite gröt. Eftersom jag fick mycket gröt över passade jag på att laga lite ris à la malta till helgbrunchen!

Ris à la malta
Receptet är beräknat för 4 personer

5 dl kokt risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
2 clementiner alt. 1 burk inlagda mandariner

Vispa grädden så att den blir fast. Rör försiktigt ner risgrynsgröten så att grädden behåller sin volym.

Skala och skär clementinerna i mindre bitar eller häll av spadet från burkmandarinerna. Blanda ner dessa i risgrädden.

Servera gärna i mindre portionsskålar!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget ris à la malta

Lämna gärna en kommentar!