Jag vet inte hur många det faktiskt är som äter ris à la malta på julaftonskvällen? Brukar ni göra det? Vi gjorde det förra året men inte tidigare. Det är ju faktiskt gott och ett perfekt sätt att tillvarata den gröt som är över från frukosten! En kväll när jag kom hem i veckan visste jag inte alls vad jag skulle äta. Jag hade grötris hemma och bestämde mig för att koka lite gröt. Eftersom jag fick mycket gröt över passade jag på att laga lite ris à la malta till helgbrunchen!
Ris à la malta
Receptet är beräknat för 4 personer5 dl kokt risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
2 clementiner alt. 1 burk inlagda mandarinerVispa grädden så att den blir fast. Rör försiktigt ner risgrynsgröten så att grädden behåller sin volym.
Skala och skär clementinerna i mindre bitar eller häll av spadet från burkmandarinerna. Blanda ner dessa i risgrädden.
Servera gärna i mindre portionsskålar!

Åh, ris a la malta är det absolut bästa jag vet och det är det som jag längtar efter allra mest på julbordet! SÅ GOTT! Bilderna är urtjusiga!
Såg ju super mummsigt ut!
Ris a la malta borde man ju äta året runt. Är ju så sjukt gott!