Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

renskavsgryta

För ett par helger sedan lagade Anders och jag denna renskavsgryta. Vi fuskade lite och använde oss av fryst renskav istället för renbog som orginalreceptet hade. Eftersom jag inte tillagat renbog tidigare kan jag inte svara på om detta skulle varit annorlunda om vi använt det – men både Anders och jag tyckte att denna version smakade gott. Lagar jag denna igen i framtiden kommer jag dock prova att byta ut viltbuljongen mot svampbuljong för att få mustigare svampsmak – men det är vad jag personligen föredrar!

Renskavsgryta
Receptinspiration från systembolaget
Receptet är beräknat för 6 personer

ca 800g fryst renskav (3 förp. renskav)
2 gula lökar
1 schalottenlök
3 morötter
2 dl matlagningsgrädde
200 g trattkantareller
2 msk viltbuljong
1-2 msk vetemjöl
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
salt och peppar

Stek renskavet (i omgångar om du använder flera förpackningar) enligt anvisningarna på förpackningen.

Hacka schalottenlök fint och de gula lökarna samt morötter grovt. Tillsätt detta bland köttet när det är genomstekt och låt grönsakerna brynas. Pudra över mjölet och rör om så att det fördelas jämnt.

Tillsätt buljongen och vatten tills du nästan täcker köttet och grönsakerna. Krydda lagerblad, vitpepparkorn samt salt och peppar. Sänk värmen och låt grytan sjuda på låg värme i 1-1 1/2 timme.

Hacka svampen grovt och vänd ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt alltsammans koka upp så att såsen tjocknar något.

Servera grytan rykande varm, gärna tillsammans med potatismos och lite grönsaker!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget renskavsgryta

Lämna gärna en kommentar!