Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

pico de gallo (salsa)

Efter några googlesökningar har jag kommit fram till att detta är Mexicos nationalsås (p.g.a. färgerna). Egentligen ska det vara grön chili i men eftersom jag endast hade röd hemma så fick det gå lika bra. Tidigare har jag lagat detta utan att jag vetat om att det faktiskt finns ett etablerat namn för detta. Det var först när jag och Anders åt middag på ett burrito-ställe i London i somras som jag lärde mig att det är en pico de gallo (jag säger annars bara salsa). På restaurangen fick man välja mellan tre olika salsasåser beroende på vilken styrka man ville ha. Det här var den mildaste varianten vilket är förståeligt eftersom den består i störst utsträckning av tomat och röd lök. Koriander, limesaft och lite röd chili gör att det finns lite hetta där – något jag tycker behövs för att göra det till en salsa. Jag vet att det finns många olika salsatyper (både kryddiga och mindre kryddiga) men för mig är salsa något hettande!

Tips: byt ut vanligt hackade tomater och lök mot detta när ni äter tacos nästa gång, det blir succé!

Pico de Gallo
Receptet är beräknat för 4 portioner

3 tomater
1 liten rödlök
1 grön chili (jag hade bara röd hemma)
2 msk koriander (gärna färsk)
1 tsk olja
1/2 lime
salt & peppar

Dela och kärna ur tomaterna. Hacka tomaterna, löken och chilin fint.

Pressa limesaften över salsan och krydda med koriander, olja och lite salt och peppar. Dekorera gärna med en limeskiva.

Låt gärna salsan stå och dra någon timme innan servering så att smakerna sprids!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget pico de gallo (salsa)

Lämna gärna en kommentar!