Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

griljerad julskinka

Förra helgen griljerade jag min andra skinka någonsin. Mamma har traditionellt ansvarat för detta men förra året gjorde jag det och jag kommer sannolikt göra det även i år. Vi köper alltid färdigkokt skinka eftersom det är så smidigt att bara behöva griljera skinkan själv. Igår köpte jag scans skinka och den smakar väldigt bra!

Vår traditionella julsmörgås burkar alltid bestå av färsk tekaka, smör, senap och julskinka. Tyvärr hade jag inte tekakor hemma så det fick bli mitt vardagsfrukostbröd istället. Väldigt gott men det slår inte tekakan..

Den klassiska julsmörgåsen

Griljerad julskinka
Receptet är beräknat för en skinka på ca 2 kg

2kg färdigkokt skinka
1 ägg
3 msk söt senap (jag använder alltid johnnys senap)
2-3 dl ströbröd (vanligt eller glutenfritt)

Värm ugnen till 225°. Ta bort det mesta av fettet på skinkan och eventuell svål.

Rör ihop senap och ägg så att det blandas väl. Lägg skinkan i en ugnsfast form och pensla ovansidan och sidorna med senapen. Strö över ströbröd. Upprepa detta en gång till så att du får två lager.

Grädda skinkan i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter så att den får lite färg.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget griljerad julskinka

Lämna gärna en kommentar!