Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

enkel bruschetta

Bruschetta är en väldigt enkelt rätt att göra och kräver väldigt få ingredienser. Med ett gott bröd och färska råvaror blir det här en perfekt förrätt! Det klassiska är man använder sig av ett gott lantbröd men som du ser på bilden har vi använt oss av ett rågbröd (vi tager vad vi har hemma) och det blir lika gott det!

Enkel bruschetta
Receptet är beräknat för 2 personer

2 skivor rågbröd
3-4 tomater
10 färska basilikablad
1 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en skål. Riv isär basilikabladen eller hacka dem grovt.

Rör ihop tomater, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Stek bröden i en varm stekpanna eller rosta dem i brödrosten. Dela vitlöken på mitten och gnugga den mot brödskivorna.

Fördela tomatröran på brödskivorna och servera direkt.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!