Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

det goda köket 2010

Igår inleddes den tre dagar långa matmässan Det Goda Köket i Älvsjö och självklart var jag på plats. Jag var bland de första där eftersom jag anmält mig till pressfrukosten som hölls innan mässan öppnade. Pressfrukosten var väldigt snyggt ordnat och jag måste säga att det faktiskt var spännande att sitta bland allt annat pressfolk och iakta några kända ansikten från matvärlden när de pratade om mässan samt maten och dryckens utveckling i Sverige. Summa summarum – vilket jag även instämmer med – är att köket har kommit att bli det nya vardagsrummet. Köket är den nya ”statussymbolen” och en mötesplats för familj, vänner och bekanta!

Nu till rapporteringen från självaste mässan. Jag måste säga att det var riktigt skönt att jag var bland de första in på mässområdet eftersom det blev allt trängre och trängre ju längre in på dagen vi kom. Överlag är mitt intryck bra men jag är inte superimponerad. Som alltid funderar jag över saker som skulle kunna förbättras eller göras annorlunda.

Det bästa med mässan (enligt mig) var att det fanns olika scener där olika kända eller mindre kända personer höll ”miniföreläsningar”. Det fanns verkligen något för alla. Jag till exempel lyssnade på Jan Hedh när han bakade och talade om sin nya bakbok. Jag lyssnade också på Middagsfrid som pratade och visade hur lätt vi kan använda gårdagens rester eller ”sluttar” till att laga en ny fräsch måltid. Detta är bara två av väldigt många olika föreläsningar så det finns verkligen något som passar alla. Under dagarna finns det även möjlighet att delta i olika aktiviteter, främst då vinprovningar med olika tillbehör, till en billig penning. Tyvärr deltog jag inte i någon av dessa men hade gärna gjort det. Ett bra initiativ enligt mig!

Vad gäller förbättringspotential så kände jag att det var lite väl många vinutställare för min personliga smak, och att det bland matutställarna var ganska många liknande företag. Även om antalet utställare var många, så var många ganska snarlika (kött, ost, choklad etc.). I framtiden skulle jag gärna se en större spridning bland produktkategorierna!

Sammanfattningsvis måste jag dock säga att det var riktigt kul att besöka mässan, och jag rekommenderar det varmt om du ännu inte varit där! Jag kommer definitivt tillbaka nästa år.

Besökte du mässan i år eller tidigare år? Vad är ditt intryck?

Just ja.. Kokboksfanatiker som jag är kunde jag inte låta bli att införskaffa en ny kokbok 🙂

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!