Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

ugnsstekt hel kyckling

Idag har jag varit till nyöppnade Coop Forum här i Uppsala och handlat. Det var en riktigt fin butik och väldigt strukturerad. Det fanns både bröddisk, köttdisk och fiskdisk med fräscha råvaror och det gillar jag!

På inköpslistan hade jag skrivit upp att jag skulle köpa färdiggrillad kyckling eftersom jag ska laga en Club Sandwich ikväll. Tyvärr var det slut på färdiggrillade hela kycklingar så jag köpte istället två färska hela kycklingar till bra pris. Nu har jag tillagat dem i ugn och det blev riktigt bra. Visst blev de fina? Det är faktiskt första gången jag köpt en hel kyckling och tillagat den själv (gillar inte riktigt att hantera alla ben). Jag gör dock framsteg eftersom jag nu har plockat av allt kött från en av kycklingarna!

Nu ska jag ut och springa milen innan det är dags för att göra i ordning chilimajonäsen som jag ska ha på min Club! Receptet på smörgåsen kommer naturligtvis att dyka upp antingen imorgon eller på söndag..

Ugnsstekt hel kyckling

1 hel kyckling
soja
timjan
salt & peppar
smör

Värm ugnen till 175°. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Pensla kycklingen med soja och krydda med salt, peppar och timjan.

Grädda kycklingen i mitten av ugnen tills dess att den har en innertemperatur på 82°. När temperaturen är ungefär hälften, klicka på lite smör på kycklingen och låt det smälta av sig själv.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget ugnsstekt hel kyckling

  • Jag har också alltid i soja i min hönsmarinad! Älskar skinnet på hönan, så en god marinad är ju inte helt fel!:D

  • Mamma

    Åhhhh va roligt att du fått upp ögonen för hel färsk kyckling :) kan tänka mig alla goda kycklingrecept du nu kommer att göra! Mmmmmmm när skall vi komma och äta ?? Det här var superfina kycklingar – helt perfekta :) bara att Gratulera! Kram mamma

Lämna gärna en kommentar!