Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

tomatsoppa med köttfärs och spaghetti

Den här soppan är perfekt att bjuda på nu när hösten är här och mörkret tränger sig på. Istället för att laga en slät tomatsoppa tillsatte jag både köttfärs och pasta för att göra den mer mättande. Perfekt till middagen eller som lättare lunch.

Tomatsoppa med köttfärs och spaghetti
Receptet är beräknat för 6 personer

400g köttbärs
100g spaghetti
3 burkar krossade tomater med vitlöks- och örtkryddning (ca 1200ml)
1 näve färsk basilika (alt. 2 msk torkad)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
12 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
salt & peppar

Hacka lök och vitlök fint. Stek köttfärsen i en stor gryta så att den blir färdigstekt. Tillsätt lök och vitlök och låt steka ytterligare några minuter så löken mjuknar.

Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Krydda med salt, peppar, grönsaksbuljong och rött vin. Låt koka upp.

Hacka basilikan fint och rör ner den i soppan. Bryt spaghettin i ca 2 cm långa bitar och lägg ner det i soppan. Låt koka ytterligare 10 minuter så att pastan blir mjuk.

Servera med vitlöksbröd.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget tomatsoppa med köttfärs och spaghetti

Lämna gärna en kommentar!