Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

toast skagen

Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans ”uppfinning” och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket. I helgen lyxade vi till det med toast skagen till förrätt och gissa om det inte smakade Mm, Mm, Mmm, Mmmm! Riktigt gott alltså och tillsammans med ett glas vitt vin är detta en utmärkt förrätt.

Toast skagen
Receptet är beräknat för 2 personer

2 skivor formfranska
200g färska räkor
3/4 dl majonäs
1 1/2 dl yoghurt
1 knippe färsk dill
3 msk hackad gräslök
2 msk finhackad röd lök
1/4 citron
1 burk röd rom
peppar

Blanda samman majonäs och yoghurt. Hacka dillen, gräslöken och löken fint och vänd ner det i majonäsyoghurten.

Krydda med peppar och citron och 1 msk rom. Vänd ner räkorna och låt röran stå och dra några minuter.

Rosta/stek brödskivorna så att de får lite färg. Lägg röran på brödet och garnera med ytterligare lite gräslök, rödlök, citron och rom. Enjoy!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget toast skagen

Lämna gärna en kommentar!