En lite annorlunda paj men ack så god! Jag har använt röd curry som bas men det går naturligtvis lika bra med grön curry. Att jag endast har paprika, lök och kyckling är också en platsfråga eftersom det inte fanns plats för mer grönsaker. Annars hade jag kunnat tänka mig att ha lite vanliga wokgrönsaker i men det får helt enkelt vänta till nästa gång!
Thaikycklingpaj
Receptet är beräknat för 6 personer125g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 grillad kyckling
1 röd paprkia
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd currypaste
2 dl grädde
2 dl mjölk
4 ägg
korianderTärna smöret och lägg det i en bunke tillsammans med mjölet. Arbeta snabbt ihop det till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta ytterligare en minut så att du får en fast deg. Låt ligga svalt i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Plocka bort allt kött från kycklingen och skär det i mindre bitar.
Skiva löken och paprikan tunt och hacka vitlöken fint. Stek detta på medelvärme i en stekpanna så att de får lite färg.
Kavla/tryck ut degen i en ugnsfast form (ca 24cm). Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 175°.
Varva kyckling med grönsaksblandningen i pajskalet. Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och röd curry. Häll blandningen över pajfyllningen. Toppa med koriander.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca en timme eller tills dess att fyllningen stannat.

Den här pajen låter ju sjukt god!
I want this recipe ! Just the photo is so inviting…I want a piece of that cake 🙂
From the translator, I’m surprised to find even chicken among ingredients.
Is the recipe swedish?
Hi Rossella,
First of all I am really happy to find international readers at Emmas Kök! Second, this recipe is my own and it is a food pie with Thai flavours. I have used a grilled chicken together with onion and peppers and red chilli paste as a filling!