I helgen lagade Anders och jag en ljummen couscoussallad. Till den provade vi kronfågelns nya serie ”deli”. Jag uppmärksammades på denna nya produktserie på ett event som kronfågeln höll för några veckor sedan. Deli-serien är färska kycklingfiléer som är kryddade och ligger i en låda som du kan sätta direkt i ugnen och låta tillagas medan du göra något annat, t.ex. denna sallad! Det blev riktigt gott och en toppenbra matlåda enligt mig. Deli-serien finns i tre olika smaker och Anders och jag provade bröstfilé med bacon och bröstfilé med västerbottenost – båda passar riktigt bra ihop med denna sallad.
Ljummen couscoussallad med basilikasås
Receptet kommer från eventet och är beräknat för 4 personer150 g couscous fullkorn
2 dl fågelbuljong på fond
3 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
1 röd paprika
50g torkade aprikoser
40 g russin
1/2 honungsmelon
3 msk skivad salladslök
2 msk persilja krusig, hackad
20g pinjenötter/pumpafrön
2 dl yoghurt
3 msk basilika färsk, hackad
2 msk lök röd, hackad
Grön tabasco
Salt & pepparHäll couscousen i en stor skål. Koka upp buljongen med olja och vinäger och häll den över couscousen. Lägg över plastfilm och låt stå i minst 10 min.
Hacka paprika och aprikoser fint och melonen i lite större bitar. När couscousen är färdig, blanda i paprika, aprikoser, russin, melon, salladslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Rör samman yoghurt, basilika och rödlök. Smaka av med salt och tabasco.
Servera gärna tillsammans med ugnsstekt kyckling.

Ser gott ut och vad käckt med kycklingen som man bara slänger in i ugnen!