Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

ljummen couscoussallad med basilikasås

I helgen lagade Anders och jag en ljummen couscoussallad. Till den provade vi kronfågelns nya serie ”deli”. Jag uppmärksammades på denna nya produktserie på ett event som kronfågeln höll för några veckor sedan. Deli-serien är färska kycklingfiléer som är kryddade och ligger i en låda som du kan sätta direkt i ugnen och låta tillagas medan du göra något annat, t.ex. denna sallad! Det blev riktigt gott och en toppenbra matlåda enligt mig. Deli-serien finns i tre olika smaker och Anders och jag provade bröstfilé med bacon och bröstfilé med västerbottenost – båda passar riktigt bra ihop med denna sallad.

Ljummen couscoussallad med basilikasås
Receptet kommer från eventet och är beräknat för 4 personer

150 g couscous fullkorn
2 dl fågelbuljong på fond
3 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
1 röd paprika
50g torkade aprikoser
40 g russin
1/2 honungsmelon
3 msk skivad salladslök
2 msk persilja krusig, hackad
20g pinjenötter/pumpafrön
2 dl yoghurt
3 msk basilika färsk, hackad
2 msk lök röd, hackad
Grön tabasco
Salt & peppar

Häll couscousen i en stor skål. Koka upp buljongen med olja och vinäger och häll den över couscousen. Lägg över plastfilm och låt stå i minst 10 min.

Hacka paprika och aprikoser fint och melonen i lite större bitar. När couscousen är färdig, blanda i paprika, aprikoser, russin, melon, salladslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Rör samman yoghurt, basilika och rödlök. Smaka av med salt och tabasco.

Servera gärna tillsammans med ugnsstekt kyckling.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget ljummen couscoussallad med basilikasås

Lämna gärna en kommentar!