Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

aioli

Jag fortsätter på skaldjurstemat och tipsar om räkor (och andra skaldjur) med aioli. Kanske är det något för helgmyset? Köp ett gott vitt vin, skaldjur, färskt bröd och gör lite aioli. Enkelt, snabbt och gott!

Aioli

2 dl crème fraîche
2-3 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
dijonsenap
peppar

Pressa vitlöksklyftan och rör ihop den med majonäsen och crème fraîchen. Smaka av med lite dijonsenap och krydda lätt med svartpeppar. Låt stå och dra gärna en timme.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget aioli

  • Mamma

    Ummm så underbart gott det ser ut med färska räkor :)och nyttigt är det också . innehåller sélen… Nu blev jag inspirerad till kvällen..lite rostat bröd och ett gott vitt vin till – mer behövs inte :)Tack Emmagumman. Ha en underbar dag!Njut!

Lämna gärna en kommentar!