Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

turkisk yoghurt med honung och pumpafrön

Jag vet att det här kanske inte är så mycket till recept men det kanske kan vara en inspirationskälla istället. Yoghurt med honung och valnötter är ju en klassisk grekisk efterrätt men igår tog jag pumpafrön istället för nötter. Lika gott om inte bättre. Det som är så suveränt med denna typ av efterrätt är att den kan varieras på så många olika sätt med nötter, frukt, bär – ja, you name it! Ofta kanske man inte tänker på att servera detta efter en måltid men det är faktiskt väldigt gott och passar utmärkt efter en mättande huvudrätt! Det funkar såklart utmärkt att servera den som mellanmål också!

Turkisk yoghurt med honung och pumpafrön
Receptet är beräknat för 4 personer

4 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl pumpafrön
4 msk honung

Fördela yoghurten jämnt i fyra mindre portionsformar/glas. Toppa med pumpafrönen och ringla över honungen.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget turkisk yoghurt med honung och pumpafrön

Lämna gärna en kommentar!