Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

thaisoppa med kyckling, broccoli och ärtor

Igår sprang jag för första gången i mitt liv Stockholm Halvmarathon (jag har aldrig sprungit längre än en mil och jag började springa i juni). Det var 21 väldigt långa kilometer, i alla fall de sista fem, men jag klarade det! På grund av detta har jag inte hunnit laga någon god middag. I veckan som varit har jag laddat upp med mycket pasta och i fredags åt Anders och jag på Vapiano. Kvällens middag är dock inte lika avancerad.

Ofta på söndagar äter jag/vi bara något lätt, t. ex. soppa eller fil och flingor med bröd och en kopp te. Ikväll blev det soppa och först tänkte jag bara värma thaisoppan som den är (det brukar jag vanligen göra med keldas färdiga soppor) men sen ändrade jag mig och plockade fram både kyckling och frysta grönsaker. Det blev riktigt gott och det kan verkligen rekommenderas!

Thaisoppa med kyckling, broccoli och ärtor
Receptet är beräknat för 4 personer

2 pkt Kelda thaisoppa
2 st kycklingfiléer
2 dl frysta gröna ärtor
broccoli/blomkål/morötter efter egen smak

Skär kycklingfiléerna i små sockerbitsstora bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stekpanna.

Tillsätt soppan och låt allt koka upp. Rör ner ärtorna och grönsakerna och låt soppan koka upp och koka 5-6 minuter. Servera direkt med en bit bröd!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget thaisoppa med kyckling, broccoli och ärtor

Lämna gärna en kommentar!