Igår lagade jag fyllda paprikor för första gången. Det är ju faktiskt riktigt gott! Eftersom det var lördagskväll tyckte jag att det skulle passa att fylla paprikorna med tacoköttfärs – vilket inte var en dum idé. Till de fyllda paprikorna serverade jag de vanliga tacotillbehören.
Tacofyllda paprikor
Receptet är beräknat för 4 personer4 st gula paprikor
400g köttfärs
1 påse tacokryddmix
grönsallad + valfria tacotillbehöer (majs, lök, tomat, gurka etc.)
crème fraîche
salsa, ex. dennaVärm ugnen till 175°. Tillaga köttfärsen enligt anvisningarna på kryddpåsen.
Dela paprikorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Grädda paprikorna i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Ta därefter ut dem och fylld dem med köttfärsen. Toppa med riven ost om så önskas. Grädda ytterligare 20 minuter.
Hacka under tiden grönsallad och grönsaker som ska vara tillbehör till tacosen.

Det ser riktigt gott och fräscht ut! Jag har aldrig testat fyllda paprikor, men jag tycker man ser dem lite överallt! Kanske får bli det i helgen 😀
Det ser gott ut!
Mumms vad det såg gott ut!
Låter inte alls dumt! Tycker det är jättegott med färsfylld paprika, ska prova taco nästa gång:)