Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

tacofyllda paprikor

Igår lagade jag fyllda paprikor för första gången. Det är ju faktiskt riktigt gott! Eftersom det var lördagskväll tyckte jag att det skulle passa att fylla paprikorna med tacoköttfärs – vilket inte var en dum idé. Till de fyllda paprikorna serverade jag de vanliga tacotillbehören.

Tacofyllda paprikor
Receptet är beräknat för 4 personer

4 st gula paprikor
400g köttfärs
1 påse tacokryddmix
grönsallad + valfria tacotillbehöer (majs, lök, tomat, gurka etc.)
crème fraîche
salsa, ex. denna

Värm ugnen till 175°. Tillaga köttfärsen enligt anvisningarna på kryddpåsen.

Dela paprikorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Grädda paprikorna i mitten av ugnen i ca. 20 minuter. Ta därefter ut dem och fylld dem med köttfärsen. Toppa med riven ost om så önskas. Grädda ytterligare 20 minuter.

Hacka under tiden grönsallad och grönsaker som ska vara tillbehör till tacosen.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget tacofyllda paprikor

Lämna gärna en kommentar!