Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

stuvade makaroner

Finns det någon där ute som inte gillar stuvade makaroner? Inte vad jag vet. Eftersom jag har tenta på tisdag blir det mycket plugg i helgen = lite mindre avancerad matlagning. Igår kväll åt jag till exempel stuvade makaroner och stek falukorv. Gott som attan men kanske inte det lyxigaste en fredagskväll. Ikväll blir det dock lite mer lyxigt, och tacoinspirerat, så håll utkik efter ett nytt fräscht recept imorgon!

Stuvade makaroner
Receptet är beräknat för 4 personer

1 l mjölk
5 dl gammeldags makaroner
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/4 muskotnöt

Koka upp mjölken i en stor kastrull eller gryta, gärna av teflon så att mjölken inte bränns vid så lätt.

Tillsätt makaronerna och krydda med salt och peppar. Låt koka på svag värme i ca 20-25 minuter.

Riv ner muskotnöt (smaka av så att du själv blir nöjd). Servera direkt, gärna med stekt falukorv!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget stuvade makaroner

Lämna gärna en kommentar!