Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

spaghetti med tomatköttbullar i en kantarell- och cognacsås

Vardagsmaten ska helst gå snabbt att laga och det ska vara enkelt utan att man ska behöva stå och hacka, steka och koka i flera timmar. Det här är en typsik rätt som går supersnabbt att laga men ändå känns vällagad eftersom det är egna köttbullar. Har du riktigt ont om tid går det ju naturligtvis att använda färdiga köttbullar.

Såsen är ju i princip färdig men gillar du hellre att laga egen sås och inte använda halvfabrikat går ju det också bra. Matlagningsgrädde, kantareller och en skvätt cognac blir nog riktigt gott ihop!

Spaghetti med tomatköttbullar i en kantarell- och cognacsås
Receptet är beräknat för 4 personer

ca 300g spaghetti
400g  köttfärs
2 burkar milko crème fraiche kantarell & cognac
2 msk tomatpuré
olja
salt & peppar

Rör ihop köttfärsen med tomatpurén och forma färsen till 16 stora köttbullar.

Stek köttbullarna på hög värme tills de fått lite färg. Låt dem därefter eftersteka på lägre värme. Krydda med salt & peppar.

Koka under tiden spaghettin enligt anvisningarna.

Tillsätt crème fraîchen med köttbullarna och låt alltsammans koka ihop några minuter. Servera direkt och gärna med lite färsk basilika!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

14 personer har kommenterat inlägget spaghetti med tomatköttbullar i en kantarell- och cognacsås

Lämna gärna en kommentar!