Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

sallad med rödbetor, chevre och honungsvinägrett

Det kanske inte är någon som minns att jag tidigare skrev om en sallad jag och Anders åt på Centralbadet i Stockholm som bestod av rödbetor, bönor, chevrecremé och nötter. I ett tappert försök att återskapa denna (fast ändå inte) kokade jag rödbetor i förrgår för att göra en sallad till middag. Jag skippade dock bönor och gjorde ingen chevrecremé utan åt osten som den var.

Trots att det tog lång tid att koka rödbetorna (jag väntade i nästan en timme på att de skulle bli klara) så var det värt det! Smakerna rödbeta, getost och honung passar finfint ihop och lite ruccola hade nog varit pricken över i:et!

Sallad med rödbetor, chevre och honungsvinägrett
Receptet är beräknat för 4 personer

400g blandsallad
800g rödbetor
getost efter egen smak
8 st körsbärstomater
gurka
1 morot
4 msk pumpafrön
1 näve färska basilikablad
3 msk flytande honung
1 dl olivolja

Koka rödbetorna som du kokar potatis. Skala dem när de är klar och skär dem i mindre bitar.

Gör under tiden i ordning salladen. Skölj blandsalladen och fördela på fyra tallrikar/fat. Skär gurka och tomat i mindre bitar och blanda med salladen. Skala moroten med en potatisskalare ända in till stjälken så att du får tunna skivor.

Mortla basilikabladen tillsammans med honung och olivolja så att du får en vinägrett.

Fördela ut rödbetorna i mitten av salladen och toppa med getost. Ringla över vinägretten och strö över pumpafröna. Toppa med morotsskivorna och servera direkt medan rödbetorna är varma.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

4 personer har kommenterat inlägget sallad med rödbetor, chevre och honungsvinägrett

Lämna gärna en kommentar!