Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

rotfruktsgratäng med kassler

Nu är det snart dags för en ny vecka och vad passar inte bättre då än att ladda upp med lite ny bra vardagsmat som passar utmärkt i matlåda? Kanske till plugget, jobbet eller bara ändå? Det här är en allt-i-ett rätt som kan varieras på många olika sätt. Har du inte kassler hemma går det lika bra med korv, kyckling eller kött. Vegetarisk fungerar naturligtvis lika bra med ha då gärna i lite mer grönsaker!

Rotfruktsgratäng med kassler
Receptet är beräknat för 4-5 personer

500g kassler
500g potatis
2 stora mörötter
1 palsternacka
1 purjolök
1 msk timjan
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven ost
peppar

Värm ugnen till 175°. Skala potatis, morötter och palsternacka.

Skär rotfrukterna i skivor och lägg i en stor ugnsfast form. Skär kasslern i mindre kuber och vänd ner den med rotfrukterna. Vänd samtidigt ner hälften av den rivna osten.

Blanda grädde och mjölk i en mindre skål och krydda med timjan. Häll blandningen över gratängen och rör om så att allting blandas och fördelas väl. Strö över resten av osten och krydda med peppar.

Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Servera tillsammans med en sallad.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

5 personer har kommenterat inlägget rotfruktsgratäng med kassler

Lämna gärna en kommentar!