Det här är yummie för både näsa och mun! Det doftar underbart under tillagningen och smakar fantastiskt med tanke på de få ingredienser som faktiskt ingår. Perfekt för matlådan – om det blir något över 😉
Pasta med bacon, lök och champinjoner i krämig ädelostsås
Receptet är beräknat för 4 personer250g pasta, gärna skruvar
2 pkt bacon
1 gul lök
10 st färska champinjoner
250 ml matlagningsgrädde
100-150g ädelost
salt & pepparKoka pastan enligt anvisningar.
Skär bacon i mindre bitar och hacka löken fint. Skär champinjonerna i tunna skivor.
Stek baconet några minuter i en stor stekpanna (det behövs inget matfett). Tillsätt löken och champinjonerna och låt bryna tills dess att löken blivit genomskinlig.
Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner ädelosten. Krydda med salt och peppar. Låt koka ihop några minuter.
Häll av vattnet från pastan och vänd därefter ner pastan i såsen. Servera direkt.

Jag har en känsla av att det här kommer bli en favorit hos mig, ska absolut prova! Låter mums 🙂
Påminner om en vardagsrätt vi lagade ofta för några år sen, fast vi hade rökt skinka istället för bacon. Låter gott hursomhelst. 🙂
Kan nästan känna doften ända hit, måste testa:D
vad fint du har gjort det här, gillar de jordnära färgerna. Receptet är supergott, alla ingredienserna passar så bra ihop.
Ha en trevlig helg
Tack och vad roligt att du gillar det 🙂
Men oj, det där såg ju HUR GOTT UT som helst!!! *dregglar* Liknar ett recept jag har ute på min blogg, fast jag har inte i champinjoner!
Förresten, som matintresserad: kan du inte sända mig ditt allra bästa recept, som jag kan få prova på? Jag älskar verkligen att laga mat och helst hälsosam sådan – även om det ibland (alltså väldigt sällan) inkommer något halv-onyttigt sådant. Publicerar flera recept i min blogg varje vecka och så skriver jag för en hälsotidning på nätet 🙂
Supergott. Enkelt och lättlagat!