Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Pasta med bacon, lök och champinjoner i krämig ädelostsås

Det här är yummie för både näsa och mun! Det doftar underbart under tillagningen och smakar fantastiskt med tanke på de få ingredienser som faktiskt ingår. Perfekt för matlådan – om det blir något över ;)

Pasta med bacon, lök och champinjoner i krämig ädelostsås
Receptet är beräknat för 4 personer

250g pasta, gärna skruvar
2 pkt bacon
1 gul lök
10 st färska champinjoner
250 ml matlagningsgrädde
100-150g ädelost
salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningar.

Skär bacon i mindre bitar och hacka löken fint. Skär champinjonerna i tunna skivor.

Stek baconet några minuter i en stor stekpanna (det behövs inget matfett). Tillsätt löken och champinjonerna och låt bryna tills dess att löken blivit genomskinlig.

Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner ädelosten. Krydda med salt och peppar.  Låt koka ihop några minuter.

Häll av vattnet från pastan och vänd därefter ner pastan i såsen. Servera direkt.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Pasta med bacon, lök och champinjoner i krämig ädelostsås

Lämna gärna en kommentar!