Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

pannkakor eller plättar?

Igår blev jag så sugen på pannkakor/plättar så jag var tvungen att laga det till gårdagens middag – trots att det inte var torsdag.. Personligen föredrar jag nog plättar framför pannkakor eftersom det går snabbt att steka och det går att göra små ”plättpaket” fyllda med sylt, grädde/glass och annat gott. Igår gräddade jag dock både pannkakor och plättar för att se vad som blev godast.

Jag äger både en pannkaksstekpanna och ett plättjärn i gjurtjärn. Plättjärnet har jag köpt på second hand för typ 20kr och pannkaksstekpannan kommer från cervera. Vad föredrar ni, pannkakor eller plättar?

Pannkakor eller plättar
Receptet är beräknat för 4 personer (om ni äter soppa till)

2 st ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 tsk salt
smör till stekning

Rör ihop ägg och mjöl snabbt. Tillsätt lite mjölk i taget så att inga klumpar bildas i mjölet. Krydda med salt och låt smeten stå och dra en timme, gärna längre.

Hetta upp en stekpanna/plättjärn (gärna gjutjärn). Stek pannkakor/plättar i smör tills de fått den färg du önskar.

Servera direkt tillsammans med t.ex. sylt, bär, frukt, socker, grädde, glass, sirap, etc.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

12 personer har kommenterat inlägget pannkakor eller plättar?

Lämna gärna en kommentar!