Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

emmas pizza (parmesanost, parmaskinka, ruccola, soltorkade tomater)

Vad sägs om att laga en pizza till fredags- eller lördagsmiddag? Om du inte redan funderat på att baka pizza hoppas jag att  denna version lyckas övertyga dig!

Äter jag pizza på italienska restauranger (dvs. inte på en vanlig svensk pizzeria) är det här ungefär vad jag väljer. Smakkombinationen parma, ruccola, soltorkade tomater och parmesan passar finfint på en tunn och krispig pizzabotten och har du lite chiliolivolja nära till hands är det också gott att droppa över pizzan, gärna tillsammans med lite nymalen svartpeppar!

Emmas pizza
Receptet är beräknat för 4 normalstora pizzor

4 st utkavlade pizzabottnar
3-4 dl tomatsås basic
parmesanost
150-200g parmaskinka
soltorkade tomater efter egen smak
ca 70g ruccola

Värm ugnen till 200° med plåten i. Om pizzabottnarna inte redan är utkavlade, kavla ut dem.

Riv parmaskinkan i mindre bitar och strimla de soltorkade tomaterna tunt.

Ta ut den varma plåten och lägg pizzabottnen på den. Kavla lite extra om det behövs. Bred ut ett tunt lager med tomatsås och grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (tills pizzan fått färg och en knaprig kant).

Ta ut pizzan och strö över ruccola, parmaskinka och soltorkade tomater. Avsluta med att riva över lite parmesanost.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget emmas pizza (parmesanost, parmaskinka, ruccola, soltorkade tomater)

Lämna gärna en kommentar!