Vad sägs om att laga en pizza till fredags- eller lördagsmiddag? Om du inte redan funderat på att baka pizza hoppas jag att denna version lyckas övertyga dig!
Äter jag pizza på italienska restauranger (dvs. inte på en vanlig svensk pizzeria) är det här ungefär vad jag väljer. Smakkombinationen parma, ruccola, soltorkade tomater och parmesan passar finfint på en tunn och krispig pizzabotten och har du lite chiliolivolja nära till hands är det också gott att droppa över pizzan, gärna tillsammans med lite nymalen svartpeppar!
Emmas pizza
Receptet är beräknat för 4 normalstora pizzor4 st utkavlade pizzabottnar
3-4 dl tomatsås basic
parmesanost
150-200g parmaskinka
soltorkade tomater efter egen smak
ca 70g ruccolaVärm ugnen till 200° med plåten i. Om pizzabottnarna inte redan är utkavlade, kavla ut dem.
Riv parmaskinkan i mindre bitar och strimla de soltorkade tomaterna tunt.
Ta ut den varma plåten och lägg pizzabottnen på den. Kavla lite extra om det behövs. Bred ut ett tunt lager med tomatsås och grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (tills pizzan fått färg och en knaprig kant).
Ta ut pizzan och strö över ruccola, parmaskinka och soltorkade tomater. Avsluta med att riva över lite parmesanost.

Åh vad gott det ser ut! Här blir det antagligen pizza till middag, dock köpt. Men den pizzan är inte dålig den heller!
Hemgjord pizza är svårslagen. Har du testat pizzasten?? Funkar jättebra hos mig, blir krispig och god botten.
Jag har faktiskt inte gjort det? Blir det mycket bättre? 🙂 Det kanske får bli årets julklapp..
Det är klart att du måste ha en baksten. Det blir klart bättre när du bakar bröd också. Helt klart en bra investering.
Men du det där ser ju underbart gott ut! Kram Anna
oj vad gott det såg ut! lär prova detta!
Vi hade turen att ha Emma hemma på besök i helgen, så det blev den här pizzan i fredags, den var jättegod, och jag har ju ’lite’ erfarenhet av pizzaätning.
🙂 /pappa