Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

tomatsås basic

Den här enkla tomatsåsen fungerar både som pastasås, pizzabas eller soppbas. Den är mild och passar därför både ung som gammal. Använder du såsen som pizzabas behöver du endast cirka 5 msk tomatsås per pizza. Frys då in resten för senare tillfällen eller spar såsen och gör en pasta dagen efter!

Tomatsås basic
Receptet är beräknat för 4 personer

3 st burkar hela tomater á 400g
5 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 näve färsk basilika

Skiva vitlöksklyftorna tunt. Hetta upp en djup stekpanna och fräs dem i olivoljan tills dess att de börjar få lite färg.

Tillsätt tomaterna och mosa dem med baksidan av en stor slev. Låt koka upp.

Hacka basilkabladen och rör ner dem i tomatsåsen. Krydda med salt och peppar. Låt puttra 5-10 minuter.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget tomatsås basic

Lämna gärna en kommentar!