Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

snabb rödvinbärskompott

Igår kväll var jag sugen på något sött men eftersom jag var själv hemma hade jag ingen lust att baka en stor paj eller kladdkaka. Istället plockade jag lite rödavinbär från trädgården, vispade lite vaniljsås och gjorde lite crunch i ugnen. Snabbt, gott och enkelt. Självklart kan vilka bär som helst användas (efter egen smak) och det går nog bra med sylt också om du inte har några bär hemma. Har du inte färdig vaniljsås hemma, använd vaniljkräm eller vanilj/naturell yoghurt istället!

Rödvinbärskompott
Receptet är beräknat för 4 personer

4 dl röda vinbär (eller andra bär)
2 dl vaniljsås, ovispad
100g smör
1/2 dl socker
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (eller vanligt mjöl)

Sätt ugnen på 200°. Tärna smöret och lägg det i en bunke. Blanda i sockret och mjölet och arbeta snabbt ihop en smuldeg. Häll smuldegen på ett bakplåtspapper eller i en ugnsfast form. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna.

Mosa under tiden bären och fördela dem jämnt mellan fyra glas/skålar. Vispa vaniljsåsen och häll den över bärkompotten. Toppa med den avsvalnade ”crunchen” och något bär. Servera direkt!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget snabb rödvinbärskompott

Lämna gärna en kommentar!