En klassisk capricciosa går väl alltid hem? I alla fall om den har färska fräscha råvaror! Det är min kompis Karin som fått mig att börja äta capricciosa eftersom det är den pizza som hon nästan alltid väljer när vi köper pizza, och den är ju god! Är det så att enklast är godast?
Karins pizza
Receptet är beräknat för 4 normalstora pizzor4 st utkavlade pizzabottnar
3-4 dl tomatsås basic
2 pkt mozzarellaost
valfri mängd skinka/kassler/kalkon
5-6 st färska champinjoner (eller fler om du gillar svamp)
färsk basilika basilkaVärm ugnen till 200° med plåten i. Om pizzabottnarna inte redan är utkavlade, kavla ut dem.
Skär skinka/kassler/kalkon i tunna strimlor och skiva champinjonerna tunt.
Ta ut den varma plåten och lägg pizzabottnen på den. Kavla lite extra om det behövs. Bred ut ett tunt lager med tomatsås och fördela ut skinka och svamp jämnt. Riv sönder mozzarellaosten med händerna och fördela ut den jämnt över pizzan.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (tills pizzan fått färg och en knaprig kant). Hacka lite färsk basilika att strö över pizzan innan servering.

Jag håller nog med Karin, det enklaste är ibland det godaste…
Pizza är alltid gott!! 🙂
[…] Pizza med skinka, ost och champinjoner […]