Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

enkel purjolökssoppa

En enklare purjolökssoppa får du leta efter, men jag tror inte du kan hitta någon. Den här soppan består enbart av purjolök, en buljongtärning och vatten. Något mer behövs inte. Ät den som den är eller tillsammans med en bit bröd. Eftersom den blir lite trist på bild toppade jag soppan med lite svartpeppar och persilja!

Purjolökssoppa
Receptet är beräknat för 4 personer

2 kg purjolök
3l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar

Skär bort stjälken och roten på purjolöken. Skär den därefter i ca 1 cm tjocka strimlor och skölj den innan den läggs i en stor kastrull.

Häll på vattnet och låt soppan koka upp under lock. Ta därefter av locket och låt soppan sjuda ytterligare 40 minuter.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget enkel purjolökssoppa

Lämna gärna en kommentar!