Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

chili con chorizo

Varför ska man alltid ha köttfärs i chili con carne? Varför inte ändra lite och använda korv istället? I detta recept har jag använt chorizo eftersom jag gillar kryddstark korv. Det blev riktigt bra! Ät grytan som den är, tillsammans med ris eller på en toast. OBS! Undvik den färska chilin om du vill ha en mildare variant..

Chili con chorizo
Receptet är beräknat för 4 personer

300g kryddstark chorizo
1 sats tomatsås basic
400g kidneybönor
1 gul paprika
1 rödlök
1 röd chili
1 liten zucchini
några droppar tabasco
olivolja
salt & peppar

Hacka lök och chili fint och skär paprikan och zucchinin i mindre kuber. Fräs detta i lite olivolja på medelvärme i 5 minuter.

Skiva under tiden korven tunt och skölj bönorna. Tillsätt korven bland grönsakerna och låt steka ytterligare några minuter.

Häll på tomatsåsen och bönorna och låt koka upp. Låt småputtra 5-10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget chili con chorizo

Lämna gärna en kommentar!