Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

blandsallad med mozzarella och parma

Trots att sommaren börjar lite mot sitt slut tycker jag att det är fantastiskt gott och fräscht med en sallad till lunch (eller middag). Jag har kanske lite för lite inspiration när det gäller sallader för det känns som jag alltid äter med parma och mozzarella – men det är en kombo som alltid fungerar! Den här gången hade jag ingen dressing utan bara balsamicovinäger och det var riktigt gott. Vill du inte äta endast sallad föreslår jag att du halverar ingredienserna, tar bort skinkan och serverar salladen till en annan måltid!

Blandsallad med mozzarella och parma
Receptet är beräknat för 4 personer

70-100g machesallad
70-100g ruccolasallad
2 stora tomater eller 8 körsbärstomater
150-200g parmaskinka
2 st mozzarellaostar
balsamicovinäger
svartpeppar

Skölj salladen och blanda väl. Fördela upp på fyra tallrikar/uppläggningsfat. Fördela ut parmaskinkan och riv över mozzarellaosten. Skär tomaterna i mindre bitar och fördela ut över salladerna. Drizzla över balsamicovinäger och krydda med nymald svartpeppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget blandsallad med mozzarella och parma

Lämna gärna en kommentar!