Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

bästa falukorvswoken

Det här är den godaste korvgrytan/woken jag vet. Perfekt som vardagsmat och lika god att värma i matlåda! Bäst smakar den med falukorv men det går naturligtvis att använda annan korv (beroende på vad som finns hemma i kylen). Denna gång serverade vi ris till men annars brukar pasta vara det vanligaste vi använder.

Bästa falukorvswoken
Receptet är beräkna för 4 personer

800g falukorv
1 röd lök
1 gul lök
1 röd paprika
10 st färska champinjoner
1 – 1 1/2 dl sweet chilisås
olivolja
peppar

Hetta upp en stekpanna och skär löken i mindre klyftor. Stek löken i lite olivolja så att den får lite färg. Skär under tiden falukorven i tunna strimlor, paprikan i mindre kuber och champinjonerna i mindre bitar.

Tillsätt korven, paprikan och svampen med löken och stek tills korven fått färg. Tillsätt sweet chilisåsen och låt allting steka samman. Krydda med nymald svartpeppar.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget bästa falukorvswoken

Lämna gärna en kommentar!