Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

äppelhinkar

Det här skulle kunna vara den godaste desserten som innehåller äpplen. Godare än äppelpaj, godare än äppelkaka och godare än apfelstrudel. Kanske beror det på att den är ganska kaloririk, men äter man den inte så ofta så går det ju bra!

Äppelhinkar
Receptet är beräknat till 12st muffinsformar

4 dl glutenfritt mjöl
150g smör
1 dl socker
1 äggula
3 äggvitor
300g mandelmassa
äppelmos

Arbeta snabbt ihop mördegen (mjöl, smör, socker och äggula). Låt stå svalt i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180°. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med äggvitan.

Kavla ut mördegen och skär den i mindre bitar och klä 12 muffinformar med degen.

Lägg en klick äppelmos i botten på varje ”hink” och toppa med madelmassasmeten så att det blir ett lock.

Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

13 personer har kommenterat inlägget äppelhinkar

Lämna gärna en kommentar!