Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

anders pizza (röd chili, chorizo, gul paprika, machesallad och tabasco)

Jag kommer att försöka döpa de pizzor jag lagar efter namn som jag associerar till varje pizza. På så vis blir det enklare för mig att komma ihåg alla pizzor jämfört med om jag skall ha riktiga pizzanamn. Vissa av mina pizzor kanske inte ens finns i ”pizzavärlden”. Självklart kommer ju vissa standardpizzor kanske få behålla sina namn, så att det blir enklare att hitta dem!

Den här pizzan heter Anders pizza därför att det här är något han skulle välja från menyn om vi åt ute. Anders gillar stark mat och jag kan inte säga annat än att jag också gillar när det hettar i munnen. Nästan oavsett vad vi äter så finns det en chilikrydda nära till hands eller en kryddig sås/salsa som piggar upp. Pizzan blev riktigt riktigt god (ett säkert kort för något som gillar kryddstark mat)! Några droppar tabasco gjorde susen men var försiktigt så att du inte har på för mycket så att det blir oätbart..

Anders pizza
Receptet är beräknat för 4 normalstora pizzor

4 st utkavlade pizzabottnar
3-4 dl tomatsås basic
2 pkt mozzarellaost
3 röda chilis
1 pkt (ca 300g) scans red hot chorizo (eller vanlig chorizo)
2 gula paprikor
machesallad
tabasco

Värm ugnen till 200° med plåten i. Om pizzabottnarna inte redan är utkavlade, kavla ut dem.

Skiva chili och chorizo tunt. Skär paprikan i mindre kuber.

Ta ut den varma plåten och lägg pizzabottnen på den. Kavla lite extra om det behövs. Bred ut ett tunt lager med tomatsås och fördela ut chili, chorizo och paprika jämnt. Riv sönder mozzarellaosten med händerna och fördela ut den jämnt över pizzan.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (tills pizzan fått färg och en knaprig kant). Ta ur pizzan och toppa med machesallad och några droppar tabasco.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!