Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

romsås

Tredje gången gillt brukar man ju säga efter två misslyckanden och när man hoppas att det tredje ska gå vägen. Den här såsen blir dock bra jämt! Jag har lagat den vid tre separata tillfällen de senaste två veckorna och alla gånger har den smakat så bra och passat så perfekt till fisk. Den är perfekt till all fisk och du kan servera den till kokt, stekt eller grillad fisk. Toppen tycker jag (och alla andra som smakat den)!

romsås
4 personer

250ml crème fraîche
1 msk röd rom
1 lite rödlök
1/2 kruka färsk dill
1/2 citron
salt & peppar

Hacka rödlöken och dillen fint. Pressa ur saften av en halv citron.

Rör samman löken, romen, citronsaften och dillen i crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt ca 30 min innan servering.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!